cardКардиология

Кардиология е клон на вътрешната медицина, която се занимава с лечението на заболявания, които засягат съдовете на сърцето и кръвоносните съдове. Проблемите, свързани със сърдечно-съдовата система са класифицирани като сърдечно-съдови заболявания. Примери за това са исхемична болест на сърцето, сърдечна недостатъчност, вродени сърдечни дефекти, и заболяване на сърдечните клапи.

Болка в гръдния кош / задух / Сърцебиене

Може да има различни фактори, които причиняват болки в гърдите, задух и сърцебиене. В зависимост от честотата и тежестта на всеки отделен случай, нашите консултанти ще Ви изследват и ще предценят Вашите оплаквания преди да препоръчат лечение.

Отклонения в ЕКГ

Отклоненията в ЕКГ може да означават много неща – от нарушения на сърдечния ритъм (аритмии) до по-бърз от нормалният пулс (тахикардия). Важно е да се проследи от специалист, който може да ви помогне в допълнителните изследвания, така че да се определи причината и да се препоръча лечение, ако е необходимо.

Сърдечният скрининг

Ние предлагаме здравен скрининг на ССЗ за пациенти и здрави лица, които желаят да се проследят здравния си статус или да се намали рискът от бъдещи сърдечно-съдови заболявания.

Кардиологични тестове и изследвания

Електрокардиограма (ЕКГ)

Този тест записва електрическата активност на сърцето в определен момент от време.

Ехокардиография

Ехокардиография използва ултразвукови вълни за производство на изображения на сърцето. Тези изображения позволяват на лекарите да получат по-задълбочена информация за сърцето, например.- позиция, движението на стените на сърцето,неговите вътрешни камери и клапани, както и за притока на кръв в камерите. Тази информация също така помага да се определи, дали сърдечните клапи функционират добре или има нарушения в сърцето.

20151116_143836