endocrinologyEндокринология

Медицински Център Alexandra Health Ви предоставя пълен набор от услуги за лечение и контрол ендокринни заболявания като диабет, заболявания на щитовидната жлеза и други хормонални и метаболитни нарушения, с липидни, калциеви и костни заболявания, хипофизни нарушения, надбъбречни нарушения и ендокринна хипертония.

Диабет

Захарният диабет се характеризира с високи нива на кръвната захар (глюкоза) в резултат от дефекти в инсулиновата секреция или действието на инсулина, или и двете.Ако не се следи внимателно и контролирано, състоянието може да доведе до множество остри и хронични усложнения напр. инфаркт, инсулт, слепота, бъбречна недостатъчност, увреждане на нервите, импотентност при мъжете, повишен риск от инфекция или заболяване на кръвоносните съдове, което в крайна сметка може да изисква ампутация.

Има два типа диабет – именно тип I и тип II. Пациенти с диабет тип I страдат от абсолютен инсулинов дефицит, което означава, че тялото им не произвежда достатъчно инсулин, за да се намали нивото на кръвната захар.Пациенти с диабет тип II обикновено показват известна степен на инсулинова резистентност, въпреки че има елемент на инсулинов дефицит.Тип II диабет обикновено се среща сред по-старата възрастова група, при хора с наднормено тегло и / или затлъстяване.

Въпреки това, с добро управление и наблюдение на нивата на кръвната захар, риска от развитие на тези усложнения могат да бъдат намалени значително.

Болести на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза е малка жлеза,която произвежда хормони, които регулират метаболизма и растежа. Базедовата болест (производство на прекомерни хормони от щитовидната жлеза) и хипотиреоидизъм (недостиг на хормони на щитовидната жлеза) са примери за болести на щитовидната жлеза. Други състояния включват възли на щитовидната жлеза и рак на щитовидната жлеза.

Затлъстяването

Затлъстяването е един от най-бързо развиващите се здравни проблеми в света. Определя се като проблем на хроничен положителен калориен дисбаланс в генетично предразположени индивиди и поставя лицата в по-висок риск от медицински, хирургически, ортопедични и психологически заболявания.

Ние предлагаме цялостни мултидисциплинарни програми за подпомагане на пациентите при контролирането им на диабет,наднормено тегло и затлъстяване.

Нарушения в липидите

Липидните нарушения са група от наследствени метаболитни заболявания, при които има нарушения на холестерол и триглицериди.Липидите аномалии обикновено са свързани с повишен риск за съдови заболявания, както и инфаркти и инсулти. Те са комбинация от генетично предразположение и хранителен прием.

Ендокринна Хипертония

Ендокринна хипертония се случва, когато хора страдат от високо кръвно налягане, причинено от излишната хормонална продукция.

20151014_171855